Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

woensdag 25 mei 2016

Heksen (10)

Wat voorafging: wat is er aan de hand tussen Magherman en Katje, zijn vrouw? Het lijkt wel of Magherman beter kan communiceren met zijn poes Snoetje. 

Magherman hurkt zich en de gestreepte kattin vleit zich tegen hem aan. Ook dat deed het Katje vroeger, vooraleer ze Swa met de rode loper langs de voordeur opnieuw in haar leven binnenliet. 

Omwille van Hannes, omwille van het kind, hun kind. Omdat kinderen vaak als alibi gebruikt worden. Misbruikt worden, denkt Magherman. 

Snoetje loopt naar de doos kattenvoer en legt er een poot op. Zelfs Magherman kan haar boodschap niet verkeerd begrijpen. Met weinig levende wezens kan hij zo goed communiceren als met de poes. Hij streelt het dier over de kop terwijl het gulzig de vleesbrokken kraakt.

Die morgen aan het ontbijt zit het Katje nerveus op haar stoel te schuiven. Ze kucht en kijkt Magherman doordringend aan. ‘Swa brengt na vier uur Hannes voor het weekend,’ zegt ze aarzelend.

‘Mooi,’ zegt hij, ‘heel mooi. Waarom weet ik dat niet? Waarom vertel je dat niet vroeger?’
‘Ik vertel het nu toch.’ Ze durft hem niet aan te kijken terwijl ze het zegt. Nogmaals kucht ze, ze legt zelfs haar boterham neer om beter te kunnen kuchen. 

Er glipt hagelslag uit haar boterham als steengruis dat afgekiept wordt om een hinderlijke put te dempen. ‘Ben je boos?’ vraagt ze.

Benieuwd naar het vervolg van 'Risk'? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten