Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 15 mei 2016

Risk (10)

Wat voorafging: ooit trokken Freek en Robert samen naar zee. Het was een prachtige dag om te varen.

Freek had een echte zeemanspet op, die hem stoerder deed lijken dan hij was. Ze voeren met een slakkengangetje de havengeul uit en geregeld zwaaide Freek uitgelaten naar iemand die hen vanop de oever nastaarde. Een klas schoolmeisjes zwaaide giechelend terug. Voor hen was een boottocht op zee het begin van een levenslang avontuur.

Eenmaal ze op zee waren, begon het varen Robert te vervelen. De hele tijd door zagen ze eendere flatgebouwen op de zeedijk. Je vroeg je af wie dat ooit had toegestaan. En vooral wie er allemaal had aan verdiend.

‘Het casino!’ schreeuwde Freek. ‘Kijk, het Thermae Palace! Maar kijk dan toch!’
Hij stopte niet met wijzen, kinderlijk enthousiast. Robert kon het echter niet helpen dat hij voortdurend moest denken aan het kantoor dat gesloten was en de potentiƫle klanten die hen nu niet konden bereiken.

Toen was reeds de eerste aanzet gegeven voor hun terugval. Sic transit gloria mundi, dacht Robert wel eens. Had het toen maar meer geregend, in zijn herinnering waren er echter opvallend veel zonnige dagen in die tijd.

De zee rook naar vis en op sommige plaatsen naar olie. Ze aten broodjes met garnalensalade en met heilbot. Freek had witte wijn meegebracht, een Elzasser. Ze hadden een campagne verzorgd voor die wijn met ooievaars en oesters, een ideetje van Robert, niet briljant, maar de klant was tevreden. In feite was die wijn te duur voor een picknick, maar het was uiteraard niet zomaar een picknick. Het was de celebratie van de succesformule Risk.

Benieuwd naar het vervolg? Volg deze blog via mail (Submit: zie rechts bovenaan) en je ontvangt alle bijwerkingen vanzelf in je mailbox!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten