Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

woensdag 6 juli 2016

Heksen (16)

Wat voorafging: Magherman bespiedt zijn vrouw en haar ex. Zouden ze een bepaalde grens overschrijden? Maar dan is daar plots haar zoontje, de kleine Hannes.

Plots tikt iemand op het raam. Iemand die Magerman heeft opgemerkt maar niet beseft dat zijn hersenen volop werken en met belangrijke zaken bezig zijn. Het is de kleine Hannes. 

Hij is op een stoel gekropen en zwaait met een krakkemikkige speelgoedtractor. De tractor beschikt nog over drie wielen, merkt Magherman, te weinig om volwaardig mee te rijden, maar toch nog altijd meer dan twee, één of geen wiel. Mensen van Maghermans leeftijd hebben doorgaans al meer dan één-vierde van hun illusies ingeleverd. Maar weinigen worden daarvoor meteen afgeserveerd.

Magherman begint gekke bekken te trekken naar Hannes. Hannes schatert, blijkbaar gebeurt het niet zo vaak dat iemand gekke bekken naar hem trekt. Het kind komt gewoon niet bij, maar Magherman is dan ook op dreef. 

Het zou overdreven zijn om te beweren dat er een clown aan hem is verloren, maar één dreumes onderhouden, lukt hem wel. Het gelach van Hannes haalt het Katje en Swa weg uit hun gemeenschappelijke betovering, waarin ze alleen oog voor elkaar hadden. 

Zijn vrouw zwaait naar hem als naar een kennis die je opmerkt aan de bushalte. Ze komt Magherman zelfs halen om Swa te begroeten. 

Benieuwd naar het vervolg van 'Risk'? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten