Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 24 juli 2016

Risk (20)

Wat voorafging: Freek vindt dat Robert ondermaats presteert bij het reclamebureau Risk. Een boodschap die uiteraard slecht valt bij Robert. Het feit dat Freek de klanten lijmt, maakt bovendien weinig indruk op hem.

‘Vast wel.’ Robert deed geen poging om zijn cynisme onder tafels of banken te stoppen. Het was onethisch, het grensde aan corruptie. Er riskeerden mensen een tuchtstraf of erger, ontslag, misschien zelfs een gevangenisstraf als ooit uitlekte welke feestjes Freek hen had aangeboden. 

De klant was een afgod, maar van elk offer genoot Freek mee. Soms was de klant nog louter een voorwendsel om de bloemetjes buiten te zetten.
‘We kunnen jou toch niet inschakelen in de klantenrelaties.’

Nee, dat konden ze niet. Dat wou Robert zichzelf en meer nog de goddelijke klant niet aandoen. De klanten waren voetbalmatchen en champagnefeestjes gewoon, geen bezinningsavonden. Klanten hadden geen nood aan bezinning, bezinning kon alleen nefast zijn voor de verkoop.

‘Jij was bedoeld als het creatieve brein. Maar soms vraag ik me af wat jij hele dagen aanvangt? Waar ben jij in hemelsnaam mee bezig, Rob? Met wereldvreemde verhalen? Als ik je als vriend een goede raad mag geven: keep it simple!’ Hij bleef maar over zijn neus wrijven, er dacht beslist een hele harem aan hem.

‘Heb je problemen thuis? Ben je aan de drank? Mij kan je het gerust zeggen. Misschien is het wel de midlifecrisis. Vroeg of laat krijgt elke man ermee te maken. Het is geen schande, ik begrijp dat je er niet wil mee uitpakken, maar het is niks om je over te schamen.’

Robert bekeek hem sprakeloos. Hoe durfde Freek? Wat deed hij hele dagen? Oké, het was in zekere zin waar, het was intussen een hele tijd geleden dat Robert nog eens met een sprankelend voorstel had uitgepakt, maar het enige wat sprankelde aan Freek waren zijn champagnetraktaties.

Benieuwd naar het vervolg? Volg deze blog via mail (Submit: zie rechts bovenaan) en je ontvangt alle bijwerkingen vanzelf in je mailbox!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten