Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

woensdag 22 juni 2016

Heksen (14)

Wat voorafging: Swa, de ex van het Katje, komt Hannes brengen voor het weekend. Magherman zou liegen als hij zou beweren dat hij dat leuk vindt. 

Als Magherman die avond thuiskomt, staat Swa’s wagen er nog. Het is geen bescheiden familiewagen, zoals de wagen waarmee Magherman rondrijdt. Nee, het is een hippe sportwagen met een schuifdak en een opgefokte motor, het soort wagen waarmee je terecht kan in Zolder en in Francorchamps. En blijkbaar ook op de gewone weg.

Op de veranda ligt een berg pompoenen gestapeld, voldoende pompoenen om minstens één sprookjeskoets te toveren. ‘Abracadabra,’ zegt Magherman, terwijl hij met zijn vingers knippert. Er gebeurt niets en Magherman probeert het nog eens, maar ook dan gebeurt er niets. 

Magherman heeft vanzelfsprekend nooit een tovenaarsdiploma gehaald, wel andere getuigschriften waarvoor hij voorbeeldig gestudeerd heeft, maar nooit een tovenaarsdiploma. Zo creatief is hij niet, wel voorbeeldig, al kan dat snel veranderen eenmaal hij zijn creativiteit bevrijdt. 

Ontgoocheld trapt hij de stapel pompoenen omver. Ze rollen naar alle kanten, maar het heeft niets sprookjesachtigs, eerder iets zieligs, iets pijnlijks zelfs. Ik trek de pijn aan als een magneet, bedenkt Magherman, maar het is niet eens abnormaal. Daar is hij een martelaar voor. Een stille martelaar, maar toch een martelaar.

Door het raam ziet hij Swa ontspannen op het salontafeltje zitten. Hij heeft de benen gekruist en vertelt breedvoerig. Zijn armen bewegen wild in alle richtingen alsof ze van plan zijn om op korte termijn zijn lichaam te verlaten maar er nog niet uit zijn waar precies hun toekomst ligt. 

Benieuwd naar het vervolg van 'Risk'? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten