Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

woensdag 8 juni 2016

Heksen (12)

Wat voorafging: Magherman vindt het geen prettige gedachte dat zijn vrouw nog steeds met haar ex omgaat. Wordt Hannes daardoor een splijtzwam in hun relatie?

Alleen Magherman noemt zijn vrouw het Katje. Hij is de enige die beseft, die weet zelfs dat ze in een vroeger leven een katje was. Niet het meest aanhankelijke poesje, eerder een verwilderde kattin met scherpe klauwen, maar een kat ongetwijfeld. Hij alleen weet het omdat hij de enige is die haar zo goed kent, die haar beter kent dan ze zichzelf kent.   

‘Vrouwen vergeten hun vorige vlam nooit,’ zegt hij. ‘Oude liefde roest niet. Vrouwen keren vaak terug naar hun eerste liefde.’ Magherman heeft weet van diverse gevallen. Het is geen epidemie zoals de griep, maar het is ook minder onschuldig. Hier helpt geen spuitje tegen.

Zijn vrouw schudt het hoofd. ‘Ik keer niet terug naar Swa. Nooit. Waar haal je het?’
Say never never again, denkt hij. Alsof hij de blik in haar ogen niet opmerkt als ze over Swa praat. De blik van een licht ontvlambaar tienermeisje, de blik die hem niet meer gegund is. Weet ze dan niet dat hij haar zoveel beter kent dan ze zichzelf kent?

Hij neemt een nijdige hap van zijn boterham en kijkt naar het prikbord waarop de vakantiekaartjes hangen. Het zijn veelal vrolijke kaartjes, verstuurd vanuit zonnige en exotische oorden, waar het warm is en de alcohol aardig naar binnenloopt. 

Tussenin hangt een foto van Hannes. Ze hebben de jongen voor de foto van zijn spel weggerukt. Zijn kleren zijn beslijkt alsof ze hem eerst als een kindsoldaat door de blubber hebben gejaagd. Hannes kijkt alsof er geen vogeltje maar een monstertje uit het toestel ontsnapt. Een monster uit een Amerikaanse cartoon, want dat zijn de enige vreemde wezens waarin hij nog wil geloven.

Benieuwd naar het vervolg van 'Risk'? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten