Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 12 juni 2016

Risk (14)

Wat voorafging: het reclamebureau Risk had hoge ogen gegooid met een campagne voor de stad Oostende. Die campagne was zelfs bekroond. Maar Robert was de award niet in ontvangst gaan nemen op die feestelijke avond.

Robert en Yvonne hadden die avond zoals elke donderdag vol-au-vent gegeten, die Yvonne zelf had bereid met hoevekip, gehaktballetjes, champignons en veel saus. Het was één van haar specialiteiten, net als Vlaamse stoverij. Ze hadden een glaasje tafelbier gedronken en daarna samen naar ‘Thuis’ gekeken, ook dan al een vaste waarde op de openbare omroep en voor Robert zijn dagelijkse portie guilty pleasure.

Freek daarentegen bleef vasthaken aan de periode dat hij de commerciële televisie in Vlaanderen had opgestart. ‘Ik was de allereerste netmanager, Rob. Er ging niets op antenne zonder mijn zegen. Werkelijk niets! Had men toen meer naar mij geluisterd, het medialandschap en de reclamewereld hadden er helemaal anders uitgezien.’ 

Hij greep Roberts arm vast. Robert hield er niet van, noch van Freeks handtastelijkheden noch van zijn voorspelbare tirade. ‘Af en toe voelde ik mij als de paus, Rob. Er werd geen programma uitgezonden zonder mijn zegen.’

Robert knikte flets. Hij hoopte dat Freek hem niet zou zegenen. Zoveel schijnheiligheid had hij niet overleefd. Dat klonk pathetisch, maar hij herinnerde zich uit de beginperiode van het bewuste commerciële televisiestation vooral inhoudsloze actiefilms en pornoprogramma’s. 

Hij vroeg zich af waarom hij de moed ontbeerde om op te merken dat hij liever naar Canvas keek, en soms naar Nederland drie of Arte. 

Benieuwd naar het vervolg? Volg deze blog via mail (Submit: zie rechts bovenaan) en je ontvangt alle bijwerkingen vanzelf in je mailbox!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten