Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 26 juni 2016

Risk (16)

Wat voorafging: tijd voor een werkvergadering bij het reclamebureau Risk. De zakencijfers vallen echter tegen. 

Freek leunde achterover op zijn stoel en pulkte aan zijn oorring. Het was geen bijzondere oorring, wel een opvallende. Het was een statement, maar Robert wist niet meer van wat of hoe. Misschien dat Freek het intussen ook niet meer wist, dat hij ervan uitging dat hij zijn statement wel had geplaatst.

‘Wil er nog iemand koffie?’ vroeg Noël. ‘Er is voldoende,’ drong hij aan. Op het benepen tafeltje in het vroegere rommelhok stond een enorme thermos koffie, zoals gebruikelijk bij elke werkvergadering. Koffie van de wereldwinkel, Risk was best wel politiek correct.

‘Ik heb dit weekend onze zakencijfers bekeken,’ zei Freek. ‘Zo schitterend zijn die niet.’ Dat waren ze al een hele tijd niet, maar tot nu toe had niemand dat erg gevonden, of toch niet erg genoeg om erover te vergaderen. ‘Helemaal niet schitterend!’

Ofschoon niemand om koffie had gevraagd, schonk Noël iedereen nog een kop in. Kennelijk ging hij ervan uit dat er zo dadelijk nood zou zijn aan een bakje troost. Veel troost, want de kopjes waren tot de rand gevuld, zodat ze allen koffie morsten op de tafel.

‘Wat wil je eraan doen?’ vroeg Karin. Het leek haar zo te horen ondenkbaar dat iemand anders met een oplossing zou komen aandraven, die aanvaardbaar was voor Freek.

‘Deze situatie kan ook een opportuniteit zijn,’ zei Freek. ‘Ik stel een residentiële workshop voor. Een drietal dagen het kantoor sluiten en samen onderduiken aan de kust. Brainstormen! Innovatieve ideeën laten opborrelen en met elkaar confronteren tot we een big bang van creativiteit bereiken. Tot grote vreugde van onze stakeholders. Onze naam indachtig, denken we maar aan het gezelschapsspel, zullen we de reclamewereld heroveren. We win!’

Benieuwd naar het vervolg? Volg deze blog via mail (Submit: zie rechts bovenaan) en je ontvangt alle bijwerkingen vanzelf in je mailbox!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten