Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 1 juli 2018

Risk (121)

Wat voorafging: Yvonne, de ex van Robert, was op reis naar Kreta. Het beviel Robert niet echt. Om zijn eenzaamheid te vergeten, trok hij naar het buurtcafé, wat hij zelden deed.

Nadat Robert het kaartje van Yvonne had ontvangen, was hij naar het buurtcafé getrokken. Hij kwam er zelden, nagenoeg nooit, en de exploitant begroette hem argwanend. Het was kalm in het café en de man was glazen aan het afspoelen.

Hij zette de glazen neer en kwam Robert vragen wat hij verlangde. Hij had een mooie zangerige stem, vermoedelijk was hij Limburger. Zijn hemd spande om zijn middel.

Robert bestelde een dagsoep. Tot zijn voldoening bleek het verse preisoep te zijn, hij zag de brokjes verse groenten in de soep rondzwemmen. Hij kreeg ook een mandje met broodjes en boter. Robert sopte de broodjes in de soep, wat hij vroeger nooit mocht van Yvonne.

Op straat was het vrij rustig. Af en toe passeerde een wagen. Het had geregend, de straten lagen nat, maar nu was het opgeklaard. De meeste mensen waren nog aan het avondmalen.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten