Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 24 juni 2018

Risk (120)

Wat voorafging: Yvonne, de ex van Robert, stuurde hem een kaartje uit Kreta. Robert vroeg zich af hoe ze daar haar dagen sleet. En eigenlijk had hij haar best willen vergezellen.

Waarom had Yvonne Robert niet meegevraagd naar Kreta? Niet dat hij uit was op onoorbare toestanden. Hoewel ze was nog steeds zijn vrouw, hoe onoorbaar zou het geweest zijn als hij met haar het bed deelde? Maar hij wilde best genoegen nemen met aparte kamers. Hij wilde niets bruuskeren. Er waren belangrijkere dingen dan seks.

Hij kende trouwens Grieks uit school, oud-Grieks natuurlijk, het Grieks van Plato en Aristoteles, maar zelfs in moderne geschriften kon dat geen probleem zijn. Hij kon hen de weg wijzen, monkelend maar toch minzaam een menukaart lezen, zelfs een ijsje bestellen, moest hem lukken.

Hij kon haar gids zijn, bescheiden maar niet zonder zelfbewustzijn. Af en toe zou hij haar inwijden in de Griekse mythen en sagen, een kort verhaal, een pointe die een historische plek wist te situeren. 

Het zou haar rondreis een bijkomende dimensie geven, diepgang, vooral dat, diepgang. Maar Yvonne gaf niet de indruk dat ze nog erg uit was op diepgang. En de rest van de wereld al evenmin.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten