Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 17 juni 2018

Risk (119)

Wat voorafging: Robert beleeft de tijd van zijn leven met Karin aan zee. Het is bijna te mooi om waar te zijn. Toch herinnert hij zich nog levendig de tijd met Yvonne, zijn ex.

Kort voor zijn vertrek naar de zee had Robert een kaartje van Yvonne ontvangen. Het was best een aardig kaartje. Het toonde een groenige zee en twee jonge mensen die gearmd en in badpak langs de vloedlijn wandelden. Het was wel duidelijk dat die twee jonge mensen nog een lange dag voor de boeg hadden, een dag die naadloos zou overgaan in de nacht. 

De lucht was blauw op het kaartje, vanzelfsprekend blauw, welke kleur zou de lucht anders gehad hebben? Groetjes uit Kreta, het paradijs op aarde, stond er. Zo zag het paradijs er dus uit: goudgele stranden, een groene zee en blauwe luchten.

Het was niet helemaal zoals het beschreven stond in het oud testament. Maar over de waarheidsgetrouwheid van het oud testament koesterde hij wel meer twijfels. Bovendien moest ook de beschrijving van het paradijs zo nu en dan geüpdatet worden.

Wat deden mensen op Kreta? Robert Impens wist het niet, al durfde hij wel een gokje te wagen. Archeologische sites bezoeken, dat in elk geval, of het hoorde toch. Stadjes verkennen, zonnen op het strand of nabij het zwembad, en natuurlijk geregeld een terrasje doen, een cocktail, een glas wijn, een kop thee met een koekje.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten