Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 29 juli 2018

Risk (125)

Wat voorafging: Robert verblijft nog steeds in Oostduinkerke. Het teambuildingsweekend in de gehuurde duinenvilla is tot nu toe vreemd verlopen. Maar wel beter dan Robert vooraf had verwacht. Vandaar dat hij plots opduikt in het immobiliƫnkantoor met een merkwaardig verzoek.

De dame in het immobiliƫnkantoor zag er ook deze keer uit alsof ze zo meteen naar een feestje moest of naar de verkiezing van een garnalenprinses. Misschien had Robert Impens er een opmerking moeten over maken, maar je wist natuurlijk nooit vooraf hoe iemand reageerde. De grens tussen een compliment en een belediging was soms flinterdun.

‘Dag, meneer Impens,’ zei ze met een brede glimlach. Het was niet duidelijk of die lach berekend was of uit oprechte tevredenheid omdat ze zijn naam had onthouden.
‘Goeie middag, mevrouw,’ zei Robert. Ook hij probeerde een glimlach, wat krampachtig, maar toch. Hij besloot onmiddellijk met de deur in huis te vallen. ‘Zou het een probleem betekenen als we het huisje tot Pasen zouden huren?’

‘Helemaal niet.’ Ze klopte met haar vingertoppen tegen elkaar. Het was geen klappen in de handen, maar het kwam wel in de buurt. ‘Helemaal niet,’ herhaalde ze. ‘Met dit weer, dit ongelooflijke rotweer regent het afzeggingen. De telefoon staat niet stil.’
Ze keek naar het telefoontoestel. Hij volgde haar blik. Maar het toestel bleef stil. Het hield even op met afzeggingen te regenen.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten