Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 24 mei 2020

Onraad in het Kriebelbos (44)

Wat voorafging: de klaswandeling door het Kriebelbos verloopt niet zonder problemen. Al denkt Seppe dat hij geen last zal hebben van de modder.

‘Nu moeten jullie heel voorzichtig zijn,’ zei meester Lukas, ‘zeker jij, Seppe. Want hier wordt het pad verschrikkelijk modderig.’
‘Geen probleem,’ reageerde Seppe zelfverzekerd. Hij zocht zich een lange tak uit. Het was een tak die bijna zo lang was als hijzelf. Volgens Femke lag die tak er al lang en was hij enigszins verdord. Maar ze vertikte het om daar iets over te zeggen. Niet dat Seppe naar haar zou geluisterd hebben.

‘Kijken jullie maar goed: ik breek het wereldrecord polstokspringen!’ riep Seppe uit. En hoewel meester Lukas hem nog probeerde tegen te houden, nam hij een forse aanloop, stootte zich af, plantte zijn stok in de modder, die kraakte en brak vervolgens, Seppe vloog kort door de lucht en landde… midden in de blubber. Met zijn hoofd voluit in het slijk.

Bedremmeld kwam hij recht. Zijn gezicht, zijn jasje, zijn broek, zijn schoenen, alles was vies en vuil. De tranen stonden hem nader dan het lachen. Hij haalde zijn zakdoek tevoorschijn om de modder van zijn gelaat te vegen, maar ook die was smerig.

‘Zwarte Piet!’ gilde Elien en zowat iedereen proestte het uit. Ook Femke. Eigen schuld, dikke bult, dacht ze de hele tijd. Was dit niet Seppes verdiende loon?

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten