Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 10 mei 2020

Onraad in het Kriebelbos (42)

Wat voorafging: de klas van Femke bezoekt het Kriebelbos. Meester Lukas toont zich een ervaren gids met veel kennis van zaken.

Ze stapten dieper het bos in. Overal merkte Femke kruisen op de boomstammen. Zelfs op de plekken waar ze in de lente de hyacinten en de bosanemonen kwamen bewonderen of waar ze in de herfst beukennootjes raapten. Waren al die bomen veroordeeld? Ze zag ook diepe bandensporen, waarschijnlijk van een tractor. Daarvoor was het huidige pad net breed genoeg.

Af en toe hield meester Lukas halt om wat uitleg te geven. Over de bomen of de planten of de zwammen en de paddenstoelen. Femke had nooit vermoed dat meester Lukas zoveel van de natuur afwist. Misschien moest ze helemaal geen biologe worden. Juf in de klas zou ook best leuk zijn. 

Meester Lukas vertelde eveneens over de geschiedenis van het Kriebelbos. Hij wist waar er zich vroeger een watervalletje bevond vooraleer men het beekwater door een duiker had geloodst. Waar er banken hadden gestaan vooraleer jonge vandalen ze hadden vernield. Femke had de indruk dat hij een kort ogenblik Seppe en Winob aanstaarde. 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten