Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 17 mei 2020

Onraad in het Kriebelbos (43)

Wat voorafging: Femke bezoekt met haar klas het Kriebelbos. Het bos verbergt een aantal verrassingen, zodat het bezoek spannender wordt dan ze vooraf hadden vermoed.

Ze bleven staan bij een kruis. ‘Hier is eeuwen geleden een meisje vermoord,’ vertelde de meester. 

Aan beide kanten van het kruis was een kandelaar met een kaars ingeplant. De kaarsen hadden duidelijk al veel gebrand. Dikke slierten kaarsvet waren langs de kandelaar naar beneden gelopen. 

Iemand had een ruikertje kunstbloemen aan het kruis bevestigd. ‘Ze was bessen komen plukken in het bos en werd aangerand door een rover die zich hier schuilhield.’

‘Hier verder moeten jullie heel voorzichtig zijn,’ zei meester Lukas, ‘zeker jij, Seppe. Want hier wordt het pad verschrikkelijk modderig.’
‘Geen probleem,’ reageerde Seppe zelfverzekerd. Hij zocht zich een lange tak uit. Het was een tak die bijna zo lang was als hijzelf. 

Volgens Femke lag die tak er al lang en was hij enigszins verdord. Maar ze vertikte het om daar iets over te zeggen. Niet dat Seppe naar haar zou geluisterd hebben. Jakkes, ging het door Femke heen, ik wist niet dat het Kriebelbos zo griezelig was.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten