Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 23 december 2018

Notenwijn (4)

Inleiding: het leven lijkt mooi op een zonnig terrasje in Saint-Jean-en-Vercors in het zuidoosten van Frankrijk. Maar hoe zit het nu precies met dat nieuw samengesteld gezin? En wiens kind is Jitske?

Ik nip profijtig van mijn piepklein kopje sterke koffie en zie hoe Sofie samen met Jitske terugkeert van het toilet, speels kibbelend, twee delen van een driehoeksrelatie.
‘Wat een mooi kind,’ zegt de vrouw uit Marseille verrukt. Ze slaat haar linkerhand voor haar mond. ‘Elle est si jolie!’

Ze heeft niet echt ongelijk, Jitske is een alleraardigst meisje. Alleen is Jitske niet mijn kind. Zo lijkt het natuurlijk, maar ze is het kind van Sofie en Willem.

Twee en een half jaar geleden heeft Willem de deur achter zich definitief in het slot gegooid; zijn koffer met kleren en boeken in de ene, zijn tas met sportspullen in de andere hand. Hij heeft Sofie ingeruild voor een andere vrouw die jonger en spannender en avontuurlijker is. Met wie hij kan raften en ontdekkingstochten maken, na al die vakanties in de Drôme, de Provence en de Ardèche koesterde Willem de illusie dat hij daar hoognodig aan toe was.

‘Ik heb twee mama’s en twee papa’s,’ zegt Jitske nu fier.
Sofie stopt Jitske terug in de buggy en graait hun spullen bij elkaar.

De man van de barbecue probeert intussen met een krant een uitslaand brandje te vermijden. De geur van verbrand vlees komt over de Place de l’Eglise aangewaaid als een stoffige wind die een slechte mare brengt.


Mijn roman 'De Tovenaar van half negen': het ideale eindejaarsgeschenk!
https://www.bol.com/nl/p/de-tovenaar-van-half-negen/9200000098338053/?suggestionType=browse&bltgh=pl-a8Y824rXYAVm2p2JDmA.1.2.ProductImage

Benieuwd naar mijn persoonlijke ervaringen met Jean-Pierre Van Rossem? Volg de link:
https://www.de-beiaard.be/2018/12/21/gastcolumn-de-sirenenzang-van-jean-pierre-van-rossem-door-stefaan-desmet/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten