Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 9 december 2018

Notenwijn (2)


Inleiding: een vakantie in de prachtige Vercors, in het zuidoosten van Frankrijk. Samen met Sofie en Jitske, het kleine meisje. Maar is alles wel zo helder en eenvoudig als het lijkt?

Het plein in Saint-Jean-en-Vercors zal ik niet snel vergeten, het staat in mijn geheugen gegrift als een tatoeage op een schouderblad. 

Het ziet er dan ook uit als een zuiders plaatje, met centraal het witte kerkje dat afsteekt tegen de staalblauwe lucht. Boven het portaal prijkt het beeld van de patroonheilige, Sint-Jan-de-Doper. Onder de onvermijdelijke platanen proberen marktkramers zonnige stoffen, sandalen, strengen knoflook, tijm en een ruim gamma aan olijven te slijten. 

Er wapperen vaandeltjes in feestelijke kleuren en uit een bar klinkt dansmuziek die op het hete middaguur alleen een wat verwelkt koppel weet te inspireren. Een zwerm zwaluwen vliegt verschrikt over. 

Naast de fontein waar uit de bekken van vreemde vogels onophoudelijk water spuit, staat een bordje om te waarschuwen dat het water niet drinkbaar is. Gezien de hitte een haast sadistische boodschap. Een man roostert worsten op een grill. Af en toe wrijft hij het zweet van zijn voorhoofd.

'De tovenaar van half negen' nu ook in Het Nieuwsblad!
Zie de link:
https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181204_04007954

Geen opmerkingen:

Een reactie posten