Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

dinsdag 25 september 2018

Zuivering

Gideon Rottier werkt voor een extreem poetsbedrijf, dat plekken probeert te zuiveren die niet meer te zuiveren lijken. Hij is een eenzaat met een spraakgebrek. Wanneer de vluchteling Youssef (afkomstig uit het Midden-Oosten) zijn leven redt, neemt Gideons eenzame bestaan een andere wending. Collega Youssef trekt bij hem in en zal vrij snel zijn gezin laten overkomen. Vanaf dat moment begint het mis te lopen.

'Zuivering' is een typische Lanoye, die een Vlaamse rasverteller blijft. Het boek is geschreven in de hem kenmerkende barokke taal. Het is een roman over vriendschap, maar evenzeer over trouw en verraad. Dat alles tegen een achtergrond van migratie, aanslagen en radicalisering. Een bijzondere hoofdrol is weggelegd voor het Engelse haantje Hannibal.

Fans van Tom Lanoye zullen ongetwijfeld genieten van het boek. Maar ook andere lezers zullen de roman na lectuur niet onverschillig dicht slaan.

PS:
Intussen blijf ik worstelen met een prangende vraag. Op Beloken Pasen werd er bij ons thuis ingebroken en werd het hele huis doorzocht. Na al die maanden weet ik nog steeds niet wat de dieven zochten.
Volg mijn speurtocht via de volgende link: 

https://www.de-beiaard.be/2018/09/20/column-wat-zochten-de-inbrekers-1-gastcolumn-door-stefaan-desmet/

https://www.de-beiaard.be/2018/09/23/column-wat-zochten-de-inbrekers-2-stefaan-desmet-gastcolumn/





Geen opmerkingen:

Een reactie posten