Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 29 april 2018

Risk (112)

Wat voorafging: de toenadering tussen Robert en Karin is op Goede Vrijdag onmiskenbaar. Terwijl ze terugkeren van Nieuwpoort, legt Robert vrijpostig zijn hand op haar knie. Hij geniet van het moment.

Robert voelde hoe Karin haar hand op de zijne legde en op haar beurt hem begon te strelen. Aan het verkeerslicht draaide hij de Leopold II-laan in, dat was een omweg, maar hij wilde de autorit rekken. 

Ze passeerden langs het warenhuis, langs de witte zomerkapel. Mensen trokken de trappen op naar de kapel, vooral oude mensen, sommigen met wandelstokken.

Hij zou een zijstraat nemen, gewoon een blok rondrijden. Er kwam een fietster aangereden, een vrouw die een dikke winterjas droeg. Robert liet haar grootmoedig voor met een brede armzwaai. Het was ongewoon voor hem, hij was doorgaans sober, ook in zijn gebaren. Was het de wijn of toch meer? 

Hij keek naar Karin. Ze lachte opnieuw, ze had de laatste uren al vaak gelachen. Even legde ze haar hoofd tegen zijn schouder. Haar blonde haren streelden zijn hals. Ze gebruikte een shampoo op basis van verschillende kruiden, hij had de tube in de badkamer van de witte villa gezien. 

Haar haren roken naar een lentetuin, het soort tuin waarin Robert graag zijn vrije uren doorbracht. Zijn hand rustte op haar knie, wat hem betrof mocht zijn hand daar nog lang blijven rusten.    

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten