Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 25 februari 2018

Risk (103)

Wat voorafging: na een bezoek aan een meubelzaak waren Yvonne en Robert meestal laat terug thuis. Geen nood! Met plezier bereidde Robert een gezond slaatje. Met dank aan zijn groentetuin.

Een slaatje ging handig en snel bij Robert, maar het was allesbehalve haastwerk. Verschillende soorten groenten, naargelang het seizoen afgewerkt met aardbeien, druifjes of zijn persoonlijke favoriet, een reepje meloen. 

Hij bereidde verder slaatjes met kaas, walnoten en appeltjes, maar ook met tonijn en olijven, met gerookte zalm, brokjes forel en een sneetje heilbot of vanzelfsprekend met garnalen en tomaatjes en een cocktailsausje, dat hij de avond voordien reeds klaar zette.

Het was telkens opnieuw een feest voor het oog mocht hij niet zonder fierheid zeggen, want hij besteedde bijzondere aandacht aan het kleurenpalet. Het stemde hem vreugdevol, het gaf hem een genoegdoening, ja, een oprechte genoegdoening, ook al liet Yvonne zelden iets van appreciatie blijken. Voor haar bleven slaatjes een snel-klaar-gerecht bij een gebrek aan een volwaardige warme maaltijd.

Hij dronk er bij voorkeur een glaasje wijn bij en proefde dan iets van het geluk dat andere mensen in discotheken of toonzalen vonden. Het geluk loopt zoet naar binnen, het ongeluk valt zelfs met peper en zout niet te vreten. 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten