Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 4 februari 2018

Risk (100!)

Wat voorafging: Robert Impens vertoeft met Karin aan de kust. Hij denkt met weemoed terug aan de uren die hij in het verleden in zijn groentetuin doorbracht. Hij heeft immers groene vingers.

Robert Impens hield ervan om in de tuin te werken. Het was geen grote tuin, maar een tuin was als een minnares en vroeg altijd aandacht en kleine attenties. Er waren mannen die hun vrouw bedrogen met een collega, met iemand van de hobbyclub, met een andere man soms, ook dat gebeurde. 

Maar Robert had Yvonne nooit bedrogen, tenzij dan met hun tuin. Soms had hij geweigerd om haar te vergezellen bij het shoppen omdat er dringend moest gespit of gemaaid worden of omdat er onkruid moest gewied worden. Hij had groene vingers en hij vond het leuk om in open lucht te zijn.

In zijn tuin was nauwelijks een vrije plek om wat groenten te kweken. Robert had een bedje veldsla, tijm, radijsjes, een paar struikjes trostomaatjes en bieslook. Yvonne hield niet van bieslook. Ze vreesde dat haar adem er ging van ruiken of erger nog, dat de kat van de buren haar gevoeg had gedaan in de aarde waarin de groene stengels groeiden. 

Zelf knipte Robert bij tijd en stond een stengel bieslook af die hij naar zijn neus bracht, waarna hij de geur in zich poogde op te nemen. Hij verwerkte de bieslook in de soep of in een slaatje.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten