Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 28 januari 2018

Risk (99)

Wat voorafging: Robert Impens zit met Karen op restaurant, nabij de zee. Hij is veel minder sober dan gebruikelijk. Zullen ze zich ook nog aan een Irish coffee wagen?

De kelner kreeg het stilaan op de heupen. De twee bejaarde dames gaven ook al een besluiteloze indruk bij het bestellen, voorlopig waren ze er nog niet uit of ze gebak of ijs als toetje wilden. Om één of andere reden vertrokken ze van de veronderstelling dat ze beiden hetzelfde moesten eten, hetzelfde voor- en hoofdgerecht was reeds gelukt, nu enkel het dessert nog.

‘Twee Irish coffees,’ bevestigde Robert Impens. ‘Dat zal je goed doen.’ Hij probeerde Karen vol vertrouwen toe te lachen, als een ervaren dokter die best wel weet wat goed is voor zijn patiënt. ‘Zeker met dit weer.’ Hij liet het klinken alsof hij haar had aangeraden om een muts, sjaal en warme handschoenen mee naar buiten te nemen.

Daarna legde hij zijn hand voorzichtig op de hare, iets te voorzichtig vond hij zelf. Hij had nog een lange weg af te leggen. Maar hij vond het alvast een goed signaal dat ze zijn hand niet wegduwde, in feite deed ze zelfs geen enkele poging daartoe.

Het zou een bijzondere dag worden. Het was een bijzondere dag. Voor hem en zeker ook voor haar.   

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten