Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 18 februari 2018

Risk (102)

Wat voorafging: Yvonne, de ex van Robert Impens, droomde ervan om hun woning her in te richten. Vaak bezochten ze destijds samen meubelzaken. Al was het enthousiasme van Robert minder groot.

Yvonne ploos vrouwenblaadjes uit en tekende zelf plannetjes. Niet alle plannetjes waren even realistisch, maar het bezorgde haar een bezigheid, een creatieve bezigheid. 

Ze gingen tuinhuisjes schouwen en serres, maar ook vloertegels, keukens, douchecellen en badkamers. Het was meestal druk in die toonzalen. Verkoopsters zaten glimlachend achter een balie, klaar om je een brochure of catalogus toe te stoppen. Technici gaven uitleg waarvan niemand iets begreep maar die de klant overtuigend deden knikken.

Het waren steeds koppels die in de showrooms rondstruinden, soms met kinderen voor wie een speciaal hoekje was ontworpen met een speelhuisje, wat puzzels of stripverhalen. 

Voor de meeste koppels begon het geluk op een dansvloer, omgeven door verschroeiend harde dansmuziek, om te eindigen in een toonzaal, met een zacht melodietje op de achtergrond. In de betere zaken hoorde je al eens een streepje Mozart of Beethoven, al zorgden die doorgaans wel voor een prijsverhogend effect.

Als ze dan ’s middags thuiskwamen, was het meestal reeds te laat om een volwaardige maaltijd te koken. Dan bereidde Robert een slaatje. 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten