Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 26 november 2017

Risk (90)

Wat voorafging: Karin en Robert verblijven samen aan zee in afwachting dat Mike en de anderen van het reclamebureau hen vervoegen. Het lijkt alsof er een toenadering tussen hen plaatsvindt. Of is dat slechts schijn?

Terwijl Karin weg was, klonk het signaal van haar GSM die ze gisterenavond op de vensterbank in de keuken had achtergelaten. Hij wist niet waarom het toestel permanent aanstond, zoveel berichtjes kreeg ze niet.

Robert wou het toestel voor haar klaar leggen op de tafel, zodat ze er straks niet moest achter zoeken. Had hij op een verkeerde toets gedrukt of was haar mobieltje zo ingesteld, maar feit was dat hij achterdochtig werd toen hij Mikes naam zag verschijnen. Hij opende het berichtje en las: “De verhuis loopt vlot. Hou jij dat vals fossiel in bedwang. Binnenkort geef ik hem zijn ontslag. Groetjes, Mike.”

Robert Impens wist niet wat hem het diepst raakte. Dat ze hem kwijt wilden, hem als een ordinaire klaploper wilden ontslaan, was op zich reeds vreselijk. Waren ze vergeten wat hij had betekend voor het kantoor? Zonder hem was er nooit een award geweest, nooit een Belga Queen-campagne. Akkoord, er was een restaurant met dezelfde naam en tegenwoordig wilde geen enkele plek aan de Vlaamse kust nog met een Belgische koningin vergeleken worden. Maar toch, hij had de link gelegd, het idee geforceerd.

En waarom op deze manier? Hadden ze werkelijk schrik dat hij de nieuwe kantoren nog te zien zou krijgen? Dat hij er zich zou vestigen als vlooien in het vast tapijt?

Maar het ergst vond hij zo mogelijk nog dat ze hem een vals fossiel noemden. Je kon Robert Impens van veel beschuldigen, maar deze insinuatie was totaal misplaatst. En Karin, wat was haar rol? Moest zij op deze Goede Vrijdag Judas spelen? 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten