Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 3 december 2017

Risk (91)

Wat voorafging: speelt Karin onder één hoedje met Mike? En zijn ze van plan Robert zo snel mogelijk te dumpen als medewerker van het reclamebureau? Die indruk krijgt Robert in elk geval als hij een berichtje van Mike onderschept.

Net op dat moment hoorde hij het toilet doorspoelen. Hij legde Karins GSM gauw terug op de vensterbank, schakelde het koffiezetapparaat uit en schonk Karin een kop uit.

‘Verse koffie, dat zal smaken.’
‘Ja,’ zei hij, ‘verse koffie smaakt in alle omstandigheden.’ Hij poogde zo neutraal mogelijk te kijken, hij zou het naïeve slachtoffer spelen, niets vermoedend en argeloos. Eindelijk had hij een rol gevonden die hem paste als een handschoen, en dat zo kort voor Pasen. 

Toen het alsnog wat opklaarde en flarden blauwe lucht tussen de wolken verschenen, nam hij Karin mee naar Nieuwpoort. Hij parkeerde nabij de havengeul. 

Ze namen het wandelpad langsheen de Ijzer waarop het op toeristische vakantiedagen zo verschrikkelijk druk kon zijn. Een veerbootje bracht enkele natuurliefhebbers naar de overkant. Hij wees haar een meerkoet aan die op het water dobberde.

Uit de andere richting kwam een zwijgend koppel gestapt. De man was wel drie hoofden groter dan de vrouw en droeg een tas van de vismijn. Robert vroeg zich af hoe lang ze al samen waren, wat er nu door hun hoofden ging. Waarschijnlijk dachten ze gewoon aan wat ze straks zouden eten. Vis want het was vrijdag, zelfs Goede Vrijdag. Geen muizenissen over een nakend ontslag, of erger nog over verraad, want dat was het.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten