Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 10 december 2017

Risk (92)

Wat voorafging: ofschoon zijn wantrouwen tegenover Karin opnieuw is toegenomen, gaat Robert met haar wandelen langs de havengeul in Nieuwpoort. Komen ze toch weer dichter bij elkaar?

Robert stapte met Karin een overdekte steiger op, vanwaar ze een goed zicht hadden op de watervogels aan de andere kant van de havengeul. In de haven van Nieuwpoort waren arbeiders met een kraan bezig. 

Vanuit het binnenland kwamen nieuwe wolken aandreven. Het verbaasde Robert dat de wolken uit het binnenland kwamen. Twee kleine vissersboten vaarden de havengeul in.

‘Kijk, een vliegtuig!’ wees Karin. Hoewel ze zich eerst terughoudend had opgesteld, toen hij had voorgesteld om opnieuw samen te gaan wandelen, leek ze nu geleidelijk helemaal open te bloeien.

Het vliegtuig, een groot passagiersvliegtuig, maakte een brede boog over de zee en vloog vervolgens in de richting van het zuiden. Waarschijnlijk was het net opgestegen op de luchthaven van Oostende en zette het nu koers richting een exotische bestemming. Turkije, Aruba, Dominicaanse Republiek, wist hij veel wat er op dat moment in was.

‘Als ik een vliegtuig zie, krijg ik steeds zin om mee te vliegen,’ giechelde Karin.
‘Wel slecht voor het milieu.’ Hij legde haar uit dat het broeikaseffect deels kon verholpen worden als er maar minder werd gevlogen.
‘O,’ zei ze, ‘zo had ik het nog niet bekeken.’

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten