Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 17 december 2017

Risk (93)

Wat voorafging: Robert en Karin wandelen langs de havengeul in Nieuwpoort. Robert probeert Karin duidelijk te maken dat vliegtuigreizen nadelig zijn voor het milieu.

Natuurlijk niet, dacht Robert, natuurlijk blijft Karin blind voor de nadelige milieu-effecten van vliegtuigreizen. Op dikke truiendag op kantoor de verwarming een graadje lager draaien, daar deed je niemand pijn mee, dat voelde je niet eens als je het niet wist. 

Mike kennende zou het Robert niet eens verbaasd hebben als het puur bij de aankondiging bleef. Het draaide hem om het persbericht: reclamebureau Risk solidair tegen de opwarming van de aarde. Maar zodra de strijd tegen de opwarming concrete offers vraagde, haakten de meeste mensen af.

Twee mannetjeseenden scheerden over het water. Hij wees ze haar aan en legde tezelfdertijd zijn vrije arm op haar schouder. Dat hoefde niet, daar was geen enkele noodzaak toe en in normale omstandigheden zou hij het ook nooit gedurfd hebben, maar nu maakte het hem niet meer uit. In zekere zin voelde hij zich bevrijd. Als je wist dat je veroordeeld was, had je nog bitter weinig te verliezen.

Tot zijn verbazing deed zij geen enkele poging op zijn arm weg te slaan. Integendeel, even, heel kort maar, glimlachte ze naar hem. Het kon een gespeelde glimlach zijn, dat was vast niet onmogelijk. Maar het kon evenzeer dat zij het zo gewoon was dat mannen haar vastnamen, streelden, charmeerden, dat ze er geen graten meer in zag.   

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten