Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 19 november 2017

Risk (89)

Wat voorafging: op Goede Vrijdag zet Robert koffie voor het ontbijt. Zal Karin zijn inspanningen naar waarde schatten?

Robert poogde zich op de koffiezet te concentreren. Hij legde een papieren koffiefilter in het toestel en telde de schepjes koffie uit. Daarna vulde hij het reservoir met water en schakelde de koffiezet in. Bijna ogenblikkelijk begon het toestel te pruttelen en vulde de keuken zich met een doordringende koffiegeur.

‘Heerlijk,’ snoof Karin. Robert bekeek haar met nauwelijks verholen naijver, zoals ze daar zat, onbekommerd en zorgeloos. Hij poogde zich voor te stellen hoe ze ’s morgens door haar eigen huis flaneerde, de krant in het bakje legde, wat kruimels wegveegde, een glas fruitsap uit de koelkast nam en terloops haar vriend een speelse zoen op de wang gaf. 

Alles aan Karin was speels en ongedwongen, althans in de ogen van Robert Impens, die de last van een verleden meesleurde. Een verleden dat zich afspeelde op een zware kleiakker, waar je zonder aangepaste uitrusting geen schijn van een kans maakte.

Toen wipte Karin van de tafel en Robert keek haar na tot ze uit de kamer was verdwenen. Wiegde ze meer met haar heupen dan gewoonlijk of was dat inbeelding? Een wensdroom misschien? Hij vroeg zich af of ze zich ging omkleden. Moest ze dringend naar de badkamer? Hij wist het niet en wou het evenmin weten

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten