Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 5 november 2017

Risk (87)

Wat voorafging: op Witte Donderdag was er sprake van enige toenadering tussen Robert zijn jongere collega Karin. Hoe vergaat het hen op Goede Vrijdag?

Op Goede Vrijdag was Robert Impens reeds vroeg wakker. Hij had wel eens meer last van slapeloosheid, merkwaardig genoeg nog meer sinds hij alleen sliep. 

In de keuken van het huisje bereidde hij een licht ontbijt, een toast en een kopje muntthee. Hij was opzettelijk stil gebleven, had de rolluiken niet eens opgetrokken om Karin haar nachtrust te gunnen. 

Gisteravond waren ze lang blijven tafelen, Hawaïaanse kip met verse frietjes omdat de traiteur dat had aangeraden. Ze hadden over vette vis en sardientjes gepraat, over de staatshervorming en zelfs even, tussen de kip en het dessert, over de hongersnood in Afrika.

Robert nam net een hap van zijn toast met marmelade toen Karin de keuken binnenkwam. Ze droeg geen pyjama maar een slaapkleed. Yvonne droeg ook steeds slaapklederen, maar minder aantrekkelijk, minder kort dan dat van Karin. Misschien dat ook Yvonne nu andere slaapjurkjes droeg, opwindender, gewaagder. Ook een gretige Venetiaan moest je zo nu en dan verdienen.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten