Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 2 juli 2017

Risk (69)

Wat voorafging: Robert Impens heeft een frisse neus nodig. Hij gaat met Karin in Oostduinkerke een blokje om. Het contact tussen hen beiden verloopt nog altijd eerder stroef.

Ze wandelden langs het boothotel. Ook het andere boothotel verderop was nu opnieuw geopend als restaurant. Men had zelfs drie scheepsschoorstenen op het dak laten aanbrengen, zodat je echt de indruk kreeg dat er een groot passagiersschip was aangemeerd. 

Er passeerde een hijgende jogger die dure sportschoenen droeg. Je vroeg je af waarom al die joggers en fietsers spullen van de duurste merken behoefden. Kon je niet gewoon rondhollen op ouderwetse turnpantoffels?

In het bezoekerscentrum van het natuurreservaat De Doornpanne ging een tentoonstelling door over spinnen. Er waren allerlei educatieve vraagjes uitgestald, die je kon beantwoorden aan de hand van plastieken speelgoedspinnen.

‘Jakkes,’ zei Karin, ‘spinnen. Als er één diertje is waar ik een hekel aan heb, dan zijn het wel spinnen.’
‘Waarom?’ vroeg hij nog, terwijl hij naar de opgezette watervogels staarde, meeuwen, scholeksters, waterhoenderen en ook een grote jan van Gent.

Maar ze was alweer naar buitengelopen, waar er nog steeds een vrij onaangename wind waaide. 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten