Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 25 juni 2017

Risk (68)

Wat voorafging: het reclamebureau Risk wil herbronnen aan de kust. Robert en Karin zijn al ter plaatse. Robert wordt verteerd door herinneringen, niet altijd even prettige. Hij wil een luchtje gaan scheppen.

Aangezien Mike en Noël voorlopig niet kwamen en het even ophield met regenen, stelde Robert Impens voor om even een luchtje te scheppen. Hij was geen man om hele dagen binnen te zitten, hij had lucht nodig, buitenlucht. Zoals je ook schapen niet hele dagen in een stal moest opsluiten, die dieren hadden hun beloop nodig.

Hij deed het ook voor zijn ogen, als hij de hele tijd voor de computer zat of in de papieren, begonnen zijn ogen te tranen. ‘Daar moet je naar laten kijken,’ zei Mike wel eens, bezorgd als hij was voor eventueel verloren arbeidstijd. 

Maar Mike kon op beide oren slapen, de laatste jaren had Robert nauwelijks een dag door ziekte verloren. Wat moest hij ook thuis? Een huis zonder kinderen en sinds enkele jaren ook een huis zonder vrouw. Leger kon een huis niet zijn.

Het was zijn bedoeling om alleen een luchtje te scheppen, maar Karin had ook lucht nodig. ‘Ik wil hier niet alleen blijven,’ zei ze nogal theatraal, alsof ze verwachtte dat er een monster vanonder het bed of uit de kleerkast zou komen gekropen.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten