Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 18 juni 2017

Risk (67)

Wat voorafging: het is nu ook voor Robert duidelijk: Yvonne heeft hem verlaten en ze keert niet meer bij hem terug. Terwijl hij haar nakijkt, probeert hij zijn nieuwe situatie in te schatten.

Robert had geen kinderen en voortaan ook geen vrouw meer. Dat hoefde zijn geluk niet te bederven, er waren veel alleenstaanden volmaakt gelukkig. 

Het is een opluchting, dacht hij, er is nu duidelijkheid. Duidelijkheid was belangrijk, hij wist nu waar hij aan toe was. Tot dat moment had hij haar vertrek nog geen enkel ogenblik als een opluchting, laat staan als een opportuniteit gezien. Het kwam erop aan ook haar vertrek vanuit de juiste invalshoek te benaderen.

Dit is een nieuwe start, zei hij luidop. Toen nam hij de fles chablis, even twijfelde hij, daarna wrong hij de kurk opnieuw op de fles en borg die weg in de ijskast. 

Straks at hij bladspinazie en fishsticks uit de diepvriezer, de chablis zou er voortreffelijk bij smaken. Mike had wel eens gezegd dat spinazie en vis een ongezonde combinatie vormden, maar op zondag, zeker op een vrije zondag, wou hij geen rekening houden met Mikes opvattingen. Bovendien was dit een nieuwe start, voortaan wou hij risico’s nemen. Gevaarlijk leven, chablis, spinazie en fishsticks vond hij al een heel goed begin.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten