Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 16 juli 2017

Risk (71)

Wat voorafging: Robert en Karin trekken door een natuurgebied dat begraasd wordt door pony's en ezels. Wanneer ze het al niet meer verwachten, ontmoeten ze alsnog een ezeltje.

Toen Robert en Karin bijna het gebied verlieten en het waterwinningsgebied naderden, zagen ze eensklaps een grijs ezeltje op het pad staan. Het dier stond vreedzaam duingras te grazen en schijn niet in het minst bezorgd door hun aanwezigheid.
‘Wat schattig!’ riep Karin uit.

Het was de eerste keer dat Robert haar zo enthousiast zag. Gelukkig zei ze niet ‘cool’. Het dier stapte naar een duinpan waar zich nog twee bruine ezels bevonden. De grootste ezel, of ezelin dat kon Robert vanop die afstand niet zomaar vast te stellen, rolde zich wellustig in het zand.

‘Is Jezus niet op de rug van een ezel Jeruzalem binnengereden?’ vroeg Karin.
‘Dat herdenken we op Paaszondag.’ 

Hij keek naar de ezels die zich niets van hun aanwezigheid schenen aan te trekken en hem zoveel gelukkiger overkwamen dan de paarden die verplicht langs de vloedlijn moesten draven. 

Vlakbij Karin stond hij en hij bedacht dat andere mannen al lang van de gelegenheid gebruik, of misbruik, hadden gemaakt om hun arm om haar heen te slaan. Waarom deed hij niets? Waarom durfde Robert Impens geen risico’s te nemen? Waarom durfde hij niet te leven zoals Yvonne hem had aangewreven?

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten