Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 9 juli 2017

Risk (70)

Wat voorafging: Karin en Robert wandelen doorheen een natuurgebied in Oostduinkerke. Maar voorlopig is er weinig sprake van enige toenadering. Robert blijft verzonken in zijn eigen gedachten. 

Karin nam het pad naar het natuurreservaat. Het was afgesloten en je moest een hekje openen om tussen de duinen te kunnen wandelen. Er hing een bordje waarop stond dat men het gebied voortaan liet begrazen door pony’s en ezels.

Door het barre weer leken ze wel de enige bezoekers. De duinvegetatie vertoonde nog geen fris groen. Hier en daar merkten ze uitwerpselen op van ezels of pony’s, maar het zou Robert verbaasd hebben dat ze er effectief ontmoetten.

Ze stapten voornamelijk zwijgend verder. Robert was er niet de man naar om zomaar gesprekken aan te knopen. Daarvoor zat zijn geest te vol, een mierennest was het, een gonzende bijenkorf. Al die gedachten die zich verdrongen en die nu in de Goede Week, in deze barre dagen voor Pasen, samenkwamen.

Af en toe wees hij haar een overvliegende eend aan of maakte hij haar attent op het kraaien van een fazantenhaan. Maar Karin had meer oog voor een sportvliegtuigje en een seaking helikopter van de luchtmachtbasis van Koksijde. Nochtans liet Karin op het werk geen kans voorbijgaan om haar liefde voor de natuur uit te schreeuwen, maar blijkbaar verminderde die liefde naarmate de natuur dichterbijkwam.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten