Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 2 april 2017

Risk (56)

Wat voorafging: Yvonne, de vrouw van Robert Impens, had hem onverwacht verlaten. Was het een definitief afscheid of toch maar tijdelijk? Robert hoopte het laatste.

Een tijd lang was Robert ervan overtuigd dat zijn echtgenote op een dag zou terug zijn, dat ze gewoon even een stapje in de wereld zette. Dat was misschien vreemd voor een vrouw die nergens heen wilde, maar mensen konden plots veranderen, begreep hij nu. Plots als je het niet meer verwachtte, vond er een kortsluiting plaats in hun hersenen. 

Het gebeurde ook met dieren had hij wel eens gehoord. Een tamme leeuw, die hele dagen geeuwde, at en sliep, werd van de ene dag op de andere weer wild, verscheurde zijn oppasser en de eerste de beste toevallige passant. Ook mensen werden soms getroffen door een bliksemschicht. Paulus die van zijn paard gevallen was, was natuurlijk een heel bekend voorbeeld. 

Maar er waren ook minder fraaie voorbeelden. Een brave burgerman die zich ontwikkelde tot een seriemoordenaar en met zijn stropdas vrouwen begon te wurgen. Of een onopvallende vrouw die zich aan een dubbelleven waagde, haar lichaam aan de meestbiedende verhuurde om zich een cabrio of gewoon een welnesskuur te kunnen permitteren.

Robert werd in zijn vermoeden bevestigd toen hij na enige aarzeling naar de dienst burgerlijke stand op het stadhuis belde en vernam dat Yvonnes nieuwbakken vriendin Marijke er enkele weken met een stel vrouwen tussenuit was geknepen. En ja, ze hadden gehoord dat ook Yvonne erbij was. 

Ze hadden zelfs een ansichtkaartje gekregen uit Rome. Dat stelde hem enigszins gerust. Rome was de heilige stad, de stad van het Vaticaan, van de pausen. Als je je man definitief wilde verlaten en een scheve schaats wilde rijden, trok je niet naar Rome. Robert zelf zou dan in elk geval niet naar Rome zijn getrokken. Naar Ibiza misschien, of naar de Filippijnen of naar Thailand. Hij had wel een kaartje verwacht, maar hij kon begrijpen dat Yvonne daar nog niet meteen aan toe was.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten