Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 1 januari 2017

Risk (43)

Wat voorafging: het reclamebureau Risk wil herbronnen in Oostduinkerke. Robert denkt terug aan die keer, jaren geleden, toen hij samen met zijn vrouw Yvonne naar een aangespoelde potvis kwam kijken. Ze waren dan gaan eten in een boothotel.

De potvis was log en zwaar, wel zestig ton, en hij stonk. Hij geurde niet zomaar een beetje, hij stonk zoals een viswinkel stinkt die men gedurende een week heeft vergeten schoon te maken. Dat viel Robert tegen van een beest dat ze Valentijn hadden gedoopt omdat hij omstreeks Valentijnsdag was aangespoeld.

Daarna waren ze in het boothotel tomaat-garnaal gaan eten met een berg frietjes en een veel te grote klad mayonaise. En achteraf nog een ijsje met warme chocoladesaus toe. 

Er hingen rode hartjes aan de muren en uitgeknipte Cupido’s die dansten door de luchtverplaatsing telkens als iemand de deur opengooide. Voor de liefhebbers serveerde men een speciaal Valentijnsmenu met een bloedrode cocktail als aperitief.

Ze hadden in dat boothotel kosten noch moeite gespaard om een amoureuze sfeer te creëren, maar Robert en Yvonne hadden de hele tijd langs elkaar heen naar de duinen gekeken. 

Zij, uitzonderlijk stil, dromend van een romantische prins die kwam aangezwommen op de rug van een walvis of van een dolfijn en hij vrezend voor files op de terugweg. Het was één van de zeldzame keren dat Yvonne en Robert samen op restaurant waren geweest.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten