Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 29 januari 2017

Risk (47)

Wat voorafging: Robert en Karin treden de riante huurwoning binnen. Het is een groot en indrukwekkend huis. Karin is alvast in de wolken.

Niettegenstaande het barre Paasweer bloeiden er reeds blauwe hyacinten in de voortuin van de villa, nabij enkele siersparren.

Robert opende de voordeur met de sleutel die men hem op het agentschap had overhandigd. Een muffe geur kwam hem tegemoet. Hij plaatste de bagage voorlopig in de hal en liep alle kamers in en uit om de rolluiken op te trekken. 

Het was koud in de woning. Gelukkig sloeg de verwarming ogenblikkelijk aan nadat hij de warmteregelaar in een hogere stand had gezet. Hij liet zich in een fauteuil ploffen en nam een oude krant op die op het salontafeltje was blijven slingeren. Het hoofdartikel handelde over de moeizame regeringsvorming. Het was te kil in de kamer om genoeglijk de krant te zitten lezen en het was al helemaal te kil om een oude krant te zitten lezen, maar Robert Impens had geen zin om op te staan.

Karin liep de woonkamer door en inspecteerde enkele beelden en postuurtjes. Het langst bleef ze staan bij een in hout uitgesneden garnalenvisser.
Vanachter zijn krant sloeg Robert haar gade met de aandacht van een winkeldetective.

Toen ze de garnalenvisser opnam en haar wijsvinger over de manen van zijn boerenpaard liet glijden, sprong hij op. ‘Voorzichtig,’ zei hij, ‘straks breek je hem nog.’
Ze gooide het beeld maar net niet naar zijn hoofd. Goede raad werd zelden in dank afgenomen.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten