Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 30 oktober 2016

Risk (34)

Wat voorafging: Robert betrapt Freek met Melanie. Maar het is Freek die Robert ter verantwoording roept omdat hij zonder kloppen in zijn kantoor komt binnenvallen. En daar kan Robert helemaal niet bij.

Jij verkracht onze stagiaire en ik moet mij verantwoorden?’ De wereld mocht dan gek geworden zijn, Risk mocht dan gaan lijken op de programma’s die Freek als netmanager in de beginperiode van de commerciële televisie had gepromoot, zolang Robert hier werkte en hier überhaupt nog iets te betekenen had, waren er grenzen aan het onfatsoen.

‘Verkracht? Ik?’ Melanie gilde, haar stem kwam veel scherper uit de hoek als ze ze verhief. Echt aangenaam klonk ze niet. ‘Ik ben helemaal niet verkracht. Ik verkracht? Waar haal je het?’ Ze wees de hele tijd met duim en wijsvinger op haar borst. Mea culpa, mea maxima culpa, ging het door Robert heen. 

Toch moest hij nog meer denken aan een scène uit Fawlty Towers. Hij had de hele reeks thuis op videocassette, maar keek er nooit naar omdat Yvonne zich ergerde aan Basil, de koppige hoteleigenaar. Bizar dat hij op dit moment aan Basil moest denken en uiteraard tevens aan Manuel, de onbeholpen knecht uit Barcelona. Ja, ook aan hem moest Robert Impens op dat hachelijke moment denken.

Met zijn ene hand leunde hij tegen de deurlijst. Even had hij het gevoel dat hij zou flauw vallen. Hij vroeg zich af hoe ze dan zouden reageren. Zou Melanie zich over hem buigen? Een donkere engel die hem zou pogen te redden.

Maar Melanie was natuurlijk geen engel, was niet langer een engel, nu Freek haar brutaal uit het aards paradijs had verdreven.   

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten