Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 2 oktober 2016

Risk (30)

Wat voorafging: op een heerlijke lentedag wil Robert de stagiaire van het reclamebureau laten delen in zijn inzichten. Helaas blijkt ze niet in haar bureau te zijn.

Hij liep naar het rommelkamertje en stelde enigszins teleurgesteld vast dat Melanie er niet was. Haar computer stond aan. Ze werkte aan een brief. Zijn tips zouden haar beslist van pas komen. Hij besloot niet langer te wachten, misschien was ze even naar het toilet en stiftte ze haar lippen. Jonge meisjes konden behoorlijk ijdel zijn.

In zijn kantoor probeerde hij zich opnieuw te verdiepen in de campagne over mayonaise waarmee hij belast was. Het viel hem zwaar, zelf was hij intussen uit gezondheidsoverwegingen overgeschakeld naar vinaigrette en dressing. Ze hadden alleen nog mayonaise in huis voor die keren dat Yvonnes bejaarde moeder kwam eten. 

Robert moest die avond zeker eens onderzoeken of de versheidsdatum van dat potje intussen niet was overschreden. Het stond al zo lang weg te teren in de koelkast. Hij nam een citroengeel memoblaadje en noteerde: ‘mayonaise controleren!’ Robert stak het blaadje in zijn aktetas, waarin het wemelde van dergelijke briefjes die hij ’s avonds meestal vergat uit te pakken. Maar hij vertikte het om een boodschap achter te laten op zijn hand, dat was zo studentikoos, en hij was de leeftijd ontgroeid om de zorgeloze student uit te hangen. 

Na tien minuten was hij nog steeds niet verder gekomen dan ‘mayonaise op friet zorgt voor een vrolijk lied’. Al klonk dat behoorlijk Belgisch, het vertelde meer over zijn gemoedsgesteltenis dan over het product dat ze moesten verkopen. Hij besloot om toch nog even bij Melanie langs te lopen. Intussen waren haar lippen ongetwijfeld reeds bijgewerkt. 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten