Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 9 oktober 2016

Risk (31)

Wat voorafging: Robert Impens is op zoek naar Melanie, de stagiaire waar hij een boontje voor koestert. Ze is echter niet in haar bureau, hoewel haar computer staat ingeschakeld. Waar is ze dan wel?

Haar geïmproviseerd bureau bleek evenwel nog altijd leeg. Op haar computer had de schermbeveiliging haar intrede gedaan.

Misschien was ze even iets gaan opzoeken in het kantoor van Noël. Of was ze daar een stel omslagen of een ringmap gaan halen. Hij duwde vol verwachting Noëls bureau open en mompelde reeds ‘hallo’, maar ook dat bleek verlaten. 

Robert begon zich zorgen te maken. Had Melanie op eigen houtje het gebouw verlaten? Was ze een fles mineraal water gaan kopen in het winkeltje verderop? Of erger nog, had Freek haar om sigaretten gestuurd? Je moest een stagiaire toch niet onmiddellijk op het verkeerde pad brengen. Hoe zat het trouwens met de verzekering als haar onderweg een ongeluk overkwam?

Hij zou Freek eens goed zijn mening gaan zeggen. Zonder kloppen duwde hij Freeks deur open. Robert ging altijd zonder kloppen naar binnen. Dat deed Freek ook bij hem. Bij momenten merkte Robert niet eens of de deur nu openstond of niet.

Toen schrok hij. Hij bleef staan met de deurklink in zijn hand. Mijn hoofd, dacht hij, het leek wel of zijn hoofd zo dadelijk zou exploderen. Hij had al vaker last gehad van stekende hoofdpijn. Zijn vader had zijn hele leven pillen tegen de hoge bloeddruk moeten nemen, waarschijnlijk zou het binnenkort Roberts beurt zijn. Talrijke kwalen, en niet van de minste, waren erfelijk.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten