Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 25 september 2016

Risk (29)

Wat voorafging: Robert Impens voelde een haast vaderlijke warmte voor Melanie, de stagiaire. Op een warme voorjaarsdag wou hij haar opnieuw laten delen in zijn inzichten.

Die namiddag stond er geen thermos koffie klaar. Het was een heerlijke voorjaarsdag. Robert realiseerde zich dat Noël die namiddag vrij had genomen. Waarschijnlijk was hij zijn tuin aan het omspitten of het scheidingsmuurtje met de buren aan het witten. Mensen als Noël waren permanent in de weer, thuis en op kantoor, met alledaagse dingen die nauwelijks opvielen maar er wel voor zorgden dat de wereld verder kon draaien. 

Af en toe wou Robert dat hij als Noël kon zijn en zich niet langer druk hoefde te maken over de traktaten van de grote filosofen of over de diepere betekenis van een fijnzinnig bijbelstukje als de Emmaüsgangers.

Over de middag was Robert Impens even naar het stadspark gewandeld en had daar zijn broodje vleessalade verorberd. Overal hing de lente in de lucht, vogeltjes floten, bloemen ontloken, er liep zelfs een kip door het park gevolgd door een hele schare kuikentjes. Op de banken had hij hier en daar verliefde jongelui opgemerkt, die gebeten door lentekriebels elkaar de hele tijd zaten te knuffelen. Hij had ze schalks gadegeslagen, zonder dat het al te veel opviel.

Het was lang geleden dat Robert en Yvonne nog hand in hand door een park hadden gewandeld. Niet dat hun liefde was verwaterd, integendeel zelfs, ze was rijper geworden, volwassener. Verliefdheid was een voorbijgaande fase, die onderhevig was aan gewenning, slijtage en erosie. Pas nadien ontlook de duurzame bloem van de ware liefde.

Dat was geen nieuw inzicht, zelfs niet voor Robert Impens, maar op die prachtige voorjaarsdag voelde hij toch de aandrang om Melanie erin te laten delen. Ze was nog zo jong, zo puur en ongeschonden, nog niet aangevreten door de pijn van de ontgoocheling.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten