Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 26 april 2020

Onraad in het Kriebelbos (40)

Wat voorafging: bij hun bezoek aan het Kriebelbos ontdekt Femkes klas het nagebouwde huisje van Trezeke. Volgens sommigen was het een heks, volgens anderen gewoon een zonderlinge oude vrouw.

In een hoek van het huisje was een rek met foldertjes over het Kriebelbos. De foldertjes waren vrij nieuw en in vrolijke kleuren. Er waren er in het Nederlands, maar ook in het Frans, zag Femke.

Ze wilde best zo’n foldertje meenemen. ‘Mag het?’ vroeg ze aan de meester, maar die werd langs alle kanten lastig gevallen door kinderen die hem iets wensten te vragen.

Femke bekeek de folder. Er stonden foto’s in van de blauwe boshyacinten die in het voorjaar weelderig bloeiden in het bos. 

‘Geef hier!’ schreeuwde Seppe en hij trok het foldertje uit Femkes handen. Vluchtig liet hij zijn blik over de foto’s gaan. Op de achterzijde prijkte een vleermuis. ‘Bwa, wat een griezelig beest!’ riep hij uit. Hij vouwde de folder tot een vliegtuigje dat hij in de richting van de meester gooide. 

Het papieren vliegtuig doorkliefde de lucht en maakte maar net geen noodlanding op meester Lukas’ hoofd. Het landde ten slotte in de lege kop koffie.
‘Het moet bijtanken,’ grinnikte Seppe.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten