Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 5 april 2020

Onraad in het Kriebelbos (37)

Wat voorafging: Femke bezoekt met de klas het Kriebelbos. Het is een schooluitstapje waar ze echt naar uitkijkt. Maar verloopt alles zoals gepland?

De schoolbus reed puffend de parking aan de rand van het Kriebelbos op. Er stond ook een vrachtwagen op de parking en verder nog een gammel bestelwagentje dat beschilderd was met wilde bloemen en uit de tijd van de hippies leek te dateren.

‘Iedereen uitstappen!’ schreeuwde meester Lukas. Hij gaf het goede voorbeeld en stapte als eerste van de bus. ‘Een kleine stap voor een mens, maar een grote stap voor de mensheid,’ zei hij met een lachje.

Femke die bijna onmiddellijk achter hem aankwam, bekeek de meester alsof hij van planeet huppeldepup kwam. ‘Bijna juist,’ lachte meester Lukas, ‘dat waren de woorden van de eerste mens op de maan.’

‘Dat was ongetwijfeld een man,’ zei Femke. ‘Een vrouw had wel iets leukers bedacht.’ Ze liep meteen in de richting van het bos om te zien of er daar mannen aan het werk waren. Maar het bos was ogenschijnlijk verlaten, op een vogeltje na dat zich kwetterend uit de voeten maakte.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten