Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 19 april 2020

Onraad in het Kriebelbos (39)

Wat voorafging: de klas van Femke bezoekt het Kriebelbos. Wisten ze dat er vroeger een heks aan de rand van het bos woonde? Of was het toch gewoon een zonderlinge vrouw?

Meester Lukas hield een eerste keer halt bij het houten chalet in het begin van het bos. Het chalet stond op betonnen pijlers zodat je een loopbrug op moest om bij de voordeur te kunnen. 

‘Vroeger stond hier het huis van Trezeke,’ vertelde hij. ‘In het begin van de vorige eeuw woonde hier een zonderling oud vrouwtje dat veel met kruiden werkte. Sommigen noemden haar een heks. Haar huis is verdwenen, maar men heeft op dezelfde plek deze chalet gebouwd.’

‘Dat zal wel,’ zei Seppe. Hij maakte zich los uit de groep, liep de loopbrug op, duwde tegen de deur en viel pardoes naar binnen.
‘Seppe!’ schreeuwde meester Lukas, maar alle kinderen liepen al in de richting van de loopbrug om op hun beurt een kijkje te nemen in het chalet.

‘Wat leuk!’ zei Femke toen zij het huisje binnentrad. Er stond een tafel vol oude boeken. Iemand had hier onlangs nog koffie gedronken, want er was een plekje vrijgemaakt voor een kan en een kop.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten