Het
gros van de Franse export van walnoten is afkomstig van de notelaars in de
Vercors. Men verwerkt er de noten onder meer in wijn, olie, kaas en zelfs
gebak.
‘Waaraan
denk je?’ vraagt Sofie.
‘Ik
zie mezelf reeds mijn eigen noten plukken,’ mijmer ik. Als bij ons de klamme
herfst door de boomgaarden sluipt, in afwachting van de somberste dagen van het
jaar.
‘Ik zou best een goede notenboer zijn.’ Mijn stem trilt. Het moet een
hard maar eerlijk beroep zijn. Werken met de handen. Ik heb het nooit goed
gekund. Maar ik kan mij niet voorstellen dat ik in deze streek achter een
computerscherm zit of belastingaangiften verwerk terwijl de zon brandt aan de staalblauwe
hemel en kinderen spelen in opblaasbare zwembadjes.
‘Ik zou echt een gelukkige notenboer zijn,’ herhaal ik.
Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten