Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 15 oktober 2017

Risk (84)

Wat voorafging: tijdens het avondmaal liep de woordenwisseling tussen Robert en Yvonne enigszins uit de hand. Achteraf moet Robert alleen slapen.

Die nacht sliep Robert Impens op de bank. Het was niet goed voor de rug, het was niet echt comfortabel, maar er waren mensen die een hele vakantie lang op een bank doorbrachten. 

Het enige dat hij echt miste, was de wekkerradio. ’s Avonds, voor het inslapen, luisterde hij doorgaans nog enkele ogenblikken naar de klassieke zender. 

’s Morgens liet hij zich wekken door het zevenuurjournaal. Nu moest hij het stellen met zijn eigen gedachten en met de muziekjes die in zijn hoofd speelden. Het was geen dansmuziek, het waren liedjes vol weemoed die hij stilletjes als een avondgebed meeprevelde.

Het duurde die nacht lang, erg lang vooraleer hij in slaap viel. Door de gordijnen van de woonkamer vielen reeds de eerste flarden licht naar binnen. 

Robert hoorde de buurman wegrijden. De buurman werkte in Brussel en vertrok extra vroeg om de files zoveel mogelijk te vermijden. Op het moment dat de meeste pendelaars tandenknarsend in Groot-Bijgaarden stonden aan te schuiven, zat buurman reeds in zijn kantoor. Er was dan verder nog niemand en hij surfte naar de websites van de populaire kranten, terwijl hij zijn boterhammen uit het aluminiumpapier haalde en ontbeet.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten