Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 8 oktober 2017

Risk (83)

Wat voorafging: het gesprek aan de keukentafel tussen Yvonne en Robert Impens liep totaal uit de hand. Wat ging er echt door Robert heen? Waaraan dacht hij op dat moment? Dat wou Yvonne nu eindelijk weleens weten.

Hij keek haar vrank in de ogen. Ze had groene ogen, de vrouw met wie hij getrouwd was, met wie hij tafel en bed deelde, maar die hij niet bleek te kennen. ‘Je worst, ze is meestal onvoldoende gebakken. Maar nu is ze helemaal niet te vreten.’  

Hij zag de blik in haar ogen veranderen. Als hij niet beter wist, zou hij aangenomen hebben dat het haat was die hij in haar ogen zag. Maar liefde kan verzanden in onverschilligheid, maar voor haat was meer nodig, meer dan een worst die niet te vreten viel.

Ze nam zijn glas water vast dat nog half gevuld was. Ze klemde het glas in haar hand, alsof haar hand een klauw was en het glas haar prooi. Even dacht hij dat ze het glas in zijn gezicht zou gooien, even was hij er vrij zeker van dat ze dat zou gaan doen.

Maar toen bedacht ze zich, zette zijn glas met een schok terug op de keukentafel en keerde zich om. 

‘Ellendeling,’ hoorde hij haar mompelen, terwijl ze naar buiten stapte. Wat later hoorde hij de slaapkamerdeur dichtklappen.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten