Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 26 februari 2017

Risk (51)

Wat voorafging: het reclamebureau Risk zwaait Melanie, de stagiaire, uit met een concert van een coverband. Hun muziek roept herinneringen op bij Robert Impens.

De muzikanten zongen covers van oude, populaire liedjes, die zelfs Robert nog bekend in de oren klonken. Met enige vertedering herkende hij “Staying alive” van the Bee Gees. Het was destijds één van de lievelingsnummers van Yvonne. 

Ze hadden de melodie voorzien van een nieuwe Nederlandse tekst. Die viel nauwelijks te begrijpen maar aan hun gezichten te zien was die waarschijnlijk humoristisch bedoeld. Ze zongen slechter dan the Bee Gees, maar daar wou Robert niet moeilijk over doen, toch niet op een afscheidsfeestje voor een stagiaire.

Af en toe hoorde hij iemand giechelen. Meestal bleek het Melanie te zijn. Mike had zich dicht tegen haar aangedrukt en zijn hand in haar schoot gelegd. Bij elke blik merkte Robert hoe Mikes hand naar boven schoof, tot die hand niet verder meer kon, of toch niet verder zonder dat het genant werd.

Het was zielig, zo zielig, een man in zijn midlifecrisis die een jong meisje betastte in de hoop zo iets van zijn jeugd te heroveren. Maar er viel niets te heroveren, hoezeer Mike die waarheid trachtte te ontvluchten, ook hij was passé. 

Dit was een achterhoedegevecht, Melanie wilde ervaring opdoen. Volgens Robert zocht ze de verkeerde ervaring op de verkeerde plekken. 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten