Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 5 februari 2017

Risk (48)

Wat voorafging: lang voor het reclamebureau Risk een herbronningsweekend hield aan de kust, liep Melanie stage bij het bureau. Toen ze Risk verliet, had Mike een gezamenlijke activiteit gepland om de plooien glad te strijken.

Voor het afscheid van Melanie had Mike hen meegenomen naar een optreden van een cabaretgroep. Het was een vreemd voorstel, in de ogen van Mike was het echter een soort wiedergutmachung. 

Het was niet van harte dat Robert ging, maar na wat er gebeurd was, leek het hem wel het verstandigste. Hij was van oordeel dat hij de uitgestoken hand niet mocht negeren. Soms dacht hij wel eens dat dat zijn zwakke plek was, het feit dat hij bijbels was opgevoed en in tegenstelling met anderen daar later geen afstand had van genomen. 

Als je een klap op de wang kreeg, moest je je andere wang aanbieden; een uitgestoken hand mocht je niet negeren. Niemand deed het nog, als je iemand een klap in het gelaat gaf, kon je maar beter meteen dekking gaan zoeken. Maar niet bij Robert Impens, al stelde hij zich daar steeds meer vragen bij.

Het optreden ging door in een sporthal in Mikes geboortestad. Robert kwam zelden in een sporthal, om niet te zeggen nooit meer. Vroeger met school natuurlijk wel, dan moesten ze over de bok springen en op touwladders klimmen en nog een aantal soortgelijke dingen waarvan Robert nooit het nut had begrepen. 

Later ging hij wel eens naar een handelsbeurs die in een sporthal doorging, waar je soep en fruitsap kon proeven en meubels keuren, maar de laatste jaren had hij de noodzaak daarvan niet meer ingezien. Hij had meer dan genoeg aan de soep van Yvonne.

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten