Foto auteur

Foto auteur
Foto Maarten Marchau, provinciebestuur Oost-Vlaanderen

zondag 19 februari 2017

Risk (50)

Wat voorafging: Mike heeft zijn collega's meegenomen naar een cabaretoptreden in zijn stad van herkomst. Het is de bedoeling om de stagiaire Melanie op gepaste wijze uit te zwaaien als dank voor haar werk voor het communicatiebureau Risk.

‘Het wordt echt fantastisch,’ benadrukte Mike, die plaatsen op de tweede rij, onmiddellijk na de lokale notabelen had weten te versieren.

Net voor Robert zat de schepen van cultuur. Het was een man met een blauw colbert, die door Mike hartelijk werd begroet. 

‘Dit is nu de schepen van mijn stad,’ zei hij de hele tijd tegen de anderen, wat de indruk gaf dat hij al heel wat over de schepen had verteld. ‘Ik ken hem al van kindsbeen af. We hebben nog samen in de kleuterklas gezeten. Bij zuster Amelberga.’

De man glom, blijkbaar maakte zuster Amelberga heel wat gelukkige herinneringen bij hem los. Daarna schudde hij nog wat handen en stapte op het podium, waar hij een toespraak bracht over het belang van cultuur in het algemeen en over het verlagen van de cultuurdrempel in het bijzonder.

Aan de glitterpakjes van de muzikanten te zien, viel het met die cultuurdrempel nogal mee. Elvis, the King was misschien dood, hoewel veel Amerikanen daaraan twijfelden, zijn bewonderaars waren in ieder geval nog alive and kicking. 

Benieuwd naar het vervolg? Afspraak op zondag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten